Oonk Time En Jewel

Geopend tot 17.30

juweliers - Oonk Time En Jewel - kaartoverzicht

Oonk Time En Jewel

Watching Watch V.O.F. is een dynamisch verkoopteam dat trendy horloges verkoopt aan sportieve, modebewuste mensen.

Het team ontleent haar succesformule aan spontaniteit, klantvriendelijkheid, eerlijk en betrouwbaarheid. Bij aankoop ontvangt u een origineel garantiebewijs met een volledige garantie van 2 jaar.

Wij leveren ook aan bedrijven! Prijzen op aanvraag.

Haken en ogen van waterdichtheid van horloges.

Gewone horloges horen niet onderwater.

Horloges die zijn gemaakt voor normaal gebruik, zijn in principe niet geschikt om ermee onder water te gaan. Zowel mechanische als elektronische uurwerken bevatten namelijk een aantal belangrijke onderdelen die kunnen roesten. Roestschade wordt voornamelijk aangetroffen bij de kastopening van de gelijkzet- of opwindknop en onder de wijzerplaat.

Luxehorloges zijn vaak niet bestand tegen vocht.

Vooral de luxere horlogetypen, zoals die met extra platte kast, met gouden of zilveren kast, hebben vaak geen extra voorziening die het uurwerk beschermen tegen binnendringen van vocht. De zogenaamde luxere horloges moeten dus met gepaste zorg worden behandeld. Ter illustratie: men gaat ook niet de tennisbaan op met dure lakschoenen aan!

Wat is precies waterdicht?

Als een horlogekast op het achterdeksel een aanduiding draagt die aangeeft dat het horloge in enigerlei mate waterdicht is, dan betekend dit dat aan de kast voorzieningen zijn aangebracht die het uurwerk beschermen tegen het binnendringen van vocht. Bij dergelijke horloges is het glas geperst in een kunstof pakking. Het achterdeksel en de eventuele losse glasrand zijn eveneens voorzien van een afdichting, net als het gelijkzetknopje ( de kroon) en eventuele andere knoppen (drukkers). Deze knoppen zijn gemonteerd op een as die door een buisje ( de tube ) loopt, dat uit de horlogekast steekt. In de knop bevindt zich een pakking die om de tube heen sluit. Bij enkele modellen bevindt deze afdichting zich inwendig in de doorlaat van de kast.

Hoe waterdicht is waterdicht?

De mate van waterdichtheid van horloges wordt veelal aangegeven door middel van symbolen of tekst. Zo treft men aanduidingen aan zoals waterresistant, waterproof, waterprotected en watersealed, al dan niet met toevoegingen van druk- of diepte-eenheden zoals 3-5-10-20 Atm (of Bar) en 50-100-300-500 meter. Deze waarden zijn testnormen van de waterdruk waarmee de horlogekast in de fabriek is getest, bij kamertemperatuur.

Openingstijden

Open
Sluit om 17.30
maandag13.00 - 17.30
dinsdag9.00 - 17.30
woensdag9.00 - 17.30
donderdag9.00 - 21.00
vrijdag9.00 - 17.30
zaterdag9.00 - 17.00
zondag13.00 - 17.00

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De juwelier-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Oonk Time En Jewel
Munsterplein 14
6041HD Roermond

+31 (0)475 330548

Deel deze pagina

Oonk+Time+En+Jewel img